Interessante links


Toos Straatorkest – Beverwijklogo_0011_toosToos is al sinds 1986 een straatorkest met een heel eigen gezicht en een unieke klank. De arrangementen zijn vaak behoorlijk geraffineerd, het programma is zeer afwisselend, en bovendien wordt de muziek op een aanstekelijke manier gebracht. Het publiek lijkt er altijd evenveel van te genieten als de muzikanten zelf.

www.straatorkest.nl


Orkest De Tegenwind – Utrechtlogo_0003_tegenwindTegenwind is een twintigkoppig orkest dat avontuurlijke blaasmuziek speelt. Op straat, in de kroeg, bij de opening van een congres, op een feest of partij… Het meest te horen in Utrecht en omgeving maar ook in de rest van het land en soms (ver) daarbuiten.

www.tegenwind.nl


Fanfare vd eerste liefdesnacht – A’damlogo_0006_liefdesnachtDe Fanfare van de Eerste Liefdesnacht: een kleurrijk Amsterdams straatorkest. Specialisatie: wereldmuziek. Vol vuur zet de Liefdesnacht al meer dan 25 jaar overal waar ze komt de boel op stelten. Een graag geziene gast op theaterdagen, feesten en partijen. Subtiel maar intensief aanwezig op festivals en manifestaties: van Bretagne tot Roemenië, van Groot-Brittannië tot Cuba.

www.liefdesnacht.nl


Kladderadatsch – Nijmegenlogo_0009_kladderadatschKladderadatsch is opgericht in 1974 om als straat- en strijdorkest de maatschappelijke strijd voor een betere wereld muzikaal te ondersteunen. Met inzet voor muziek op straat, voor kleinschalige initiatieven, activistische optredens tegen kernenergie, parkeergarages midden in de stad, enzovoort verwierf Kladderadatsch in de jaren ’70 een plaats in de stedelijke geschiedenis. Kladderadatsch is het oudste nog actieve straatorkest stammend uit die generatie.

www.kladderadatsch.nl


Toeters en Bellen – Amsterdam
logo_0002_toeters-en-bellen Toeters en Bellen (T&B) is een spetterende straatorkest van ruim twintig muzikanten. Speelt muziek uit alle windstreken. Vaak feestelijk, dansbaar en verrassend. T&B speelt onversterkt en kan dus overal terecht: in een zaaltje, op een groot plein of lopend door een buurt. Het orkest is mobiel, flexibel en altijd in voor een grapje.

www.toeters-en-bellen.nl


Haarlems Straatorkest – Haarlemlogo_0010_haarlemsstraatorkestHet eerste wapenfeit van het Haarlems Straatorkest – toen nog Fanfare Aktie Straat Orkest– was de luidruchtige verstoring van een gemeenteraadsvergadering in Haarlem in 1987, waarbij leden van de Centrumdemocraten als gemeenteraadslid geïnstalleerd werden. ‘Fascisten in de raad; dat nooit!’ was de mening van de oprichters van het Haarlems Straatorkest. En: ‘Juist in een tijd waarin stelling nemen en actievoeren uit de mode zijn is het zaak om van je te laten horen.’ En zo gebeurde het.

www.haarlemsstraatorkest.nl


Het Stroat Ensemble – Oldenzaallogo_0004_stroat
Twente, Nederland, Europa … het Stroat Ensemble uit Oldenzaal is een feest-bigband, die al 33 jaar overal de vrolijkste en mooiste muziek maakt. Het doel is steeds hetzelfde: als vrienden onder elkaar met swingende muziek en spontane grappen een feestelijk sfeertje bouwen.

www.stroat.nl


De Wereldband – Amsterdamlogo_0000_wereldband
De Wereldband speelt met veel succes op festivals in binnen- en buitenland. Geïnspireerd door hun onderlinge vriendschap, nieuwe muziekinstrumenten en een voortdurend verlangen keihard te lachen ontstaan er steeds nieuwe ideeën.

www.dewereldband.nl


Kwintet Goedkoper – Den Haaglogo_0008_kwintetgoedkoper
Koperkwintet Goed Koper uit Den Haag, een handzaam orkestje met een repertoire dat makkelijk in het gehoor ligt. Van filmmuziek tot oude popsongs. En kerstliedjes, als het seizoen dat vraagt. Als achtergrondorkestje of om echt te luisteren. Goed Koper en goedkoper.

www.kwintetgoedkoper.nl


Tuten und Blasen –  Hamburglogo_0001_tutenundblasen
Seit mehr als 30 Jahren macht Tuten und Blasen Musik: auf Straßen und Plätzen, in Zelten und Konzertsälen – und seit über 20 Jahren auch im Kino zu Stummfilmen aus den 20er Jahren.

www.tutenundblasen.net


THE PEACE ARTISTES – Engelandlogo_0005_peaceartistes
THE PEACE ARTISTES are a stunning band “rocking with rhythm and pulsating with passion!” Based in West Yorkshire, they have astonished audiences at Folk, Jazz, World Music and street festivals all over Europe and the UK. Since forming in the 1980s, The Peace Artistes have played for causes and celebrations – from political rallies to birthday parties.

www.peaceartistes.org.uk


Les Fanfoireux – Bruxelleslogo_0007_lesfanfoireux
Les Fanfoireux zetten de straten overhoop, herschikken de chaos en blazen het behang van uw salon binnenstebuiten, hun geheel atypische stijl zet alles op z’n kop.

www.lesfanfoireux.be

Top