Tournees 1990 t/m 2004

Hieronder een overzicht van de vijftien eerste tournees van†Eigen Hulp.†Als je op de foto klikt, verschijnen er meer foto’s.


2004 Vogezen2004†naar Vogezen Ė Frankrijk

Nog nooit eerder met zoín grote groep geweest als dit jaar naar de Vogezen. Veel muzikanten met bijbehorende aanhang. Erg leuke optredens met vaak veel publiek op verschillende plekken in de streek. Dit jaar een echt theateroptreden met burgemeester en ander voornaam publiek op de voorste rij. En we hebben twee dagen gevuld met optredens voor de Colmar wijnfeesten.

 

 


 

2003 Zwitserland2003 naar Zug – Zwitserland

 

De klanken van Eigen Hulp droegen over de Zwitserse meren en vanaf hoge bergen. Het publiek was enthousiast en het weer was tropisch. Wie had ooit gedacht dat het in Zwitserland zo heet kon zijn en het publiek zo leuk

 

 

 

 

 


 

2002 Engeland2002 naar East Grinstead – Engeland

 

Vanuit een idyllische boerencamping als standplaats toog Eigen Hulp naar de kus, naar Londen en Leeds Castle. De Engelsen waren tegen verwachting in een uitermate talrijk en opgewekt publiek.

 

 

 

 


2001 TjechiŽ2001 naar†naar†Policka†- TjechiŽ

 

Eigen Hulp sloeg haar kamp op aan de rand van een plaatselijk voetbalveld. Met een geleende feestbus toerden we naar dorpen en parken in de nabije omgeving. Het publiek was schaars, maar vriendelijk. Wel veel regen deze tournee.

 

 

 

 


2000 MacedoniŽ2000 naar†MacedoniŽ

 

Eťn van de meest indrukwekkende tournees van Eigen Hulp. Waar het orkest zich ook liet zien, overal stroomde het publiek massaal toe. Voor verschillende bevolkingsgroepen heeft Eigen Hulp optredens verzorgd. De ĎEigen Hulpseí vertaling van het volksliedje ĎMacedonske Devoceí (Madedonisch meisje) werd gretig ontvangen.

 

 

 


 

1999 Rocquiny - Noord Frankrijk1999 naar†Frankrijk – Rocquiny

 

We waren in de Noord Franse Ardennen in een huis van een vriend van ťťn van ons. Leuke kleine Franse dorpjes, waar het publiek nog niet gewend is aan zo’n grappige groep Nederlandse muzikanten. Hoogtepunt was het zomerfeest in Rocquiny zelf, waarbij we lopend en op boerenkarren alle bewoners van het dorp persoonlijk hebben vereerd met muzikaal bezoek.

 

 


 

1998 Weimar-21998 naar†Duitsland – Weimar

 

Mooie en rustige tournee in het voormalige Oost Duitsland. Weimar deden we natuurlijk zelf aan en plaatsen in de omgeving.

 

 

 

 

 


 

1997 BelgiŽ1997 naar Antwerpen

 

Niet ver van huis dit jaar. Vanuit een camping ten noorden van Antwerpen werden diverse plaatsen met een optreden vereerd. Indrukwekkende optredens. Zo was er het bezoek aan de sterk beveiligde gevangenis van Antwerpen….? En ťťn van de meest bijzondere optredens uit de historie van Eigen Hulp was die voor de zwaar geestelijk- en lichamelijk gehandicapten in Zuid Limburg.

 


 

1996 Italie (1)1996 naar Italiaanse Alpen

 

In de noordelijke streek van ItaliŽ toerde Eigen Hulp door de bergen en verzorgde optredens op dorpspleinen en boulevards voor flanerend publiek tijdens zwoele zomeravonden. Als dank kon het orkest genieten van de befaamde Italiaanse dis, verzorgd door de plaatselijke horeca.

 

 

 

 


 

1995 Denemarken1995 naar Denemarken – Jutland

 

Eigen Hulp verbleef op een camping in de omgeving van Arhus. We traden op in mooie parken, provinciale stadjes en in de gevangenis. Het meest noordelijke optreden dat Eigen Hulp ooit verzorgde, vond hier plaats op de boulevard in Skagen, het meest noordelijk gelegen stadje van Denemarken.

 

 


 

1994 Dordognes (6)1994 naar†Franse Dordogne

 

Via de ‘oom Ben’ van onze hoornist, die hier woonachtig was, werden contacten gelegd met de plaatselijke bevolking. Zo speelden we tijdens een zuurkoolfeest in een plaatselijk restaurant, op leuke pleinen en voor toeristen. Verrassend was de onverwachte uitnodiging van de Parijse mediamagnaat om een lunchoptreden te verzorgen in zijn privť-kasteel uit het Napoleon tijdperk.

 

 


 

1993 Polen1993 naar†Polen – Poznan

 

Met 15 muzikanten in twee busjes toerde Eigen Hulp door het westelijk deel van het land. We verbleven op verschillende plaatsen, zoals Poznan en Krzyzowa (bij Wroclav). De polen stroomden massaal toe en aanschouwde Eigen Hulp ingetogen, nog niet gewend aan een dergelijk groepje uitbundige muzikanten uit Holland.

 

 


 

1992_Langres1992 naar†Frankrijk – Langres

 

De eerste keer dat we via kennissen van het orkest een bestemming vonden. We kwamen terecht in leuke Franse dorpen en gezellige pleinen.

 

 

 

 

 

 


 

1991 Antwerpen1991 naar†Antwerpen

 

Dit is het enige jaar dat we maar voor ťťn weekend gingen. Daarom bleven we dichtbij huis in de mooie stad Antwerpen. Altijd leuk om daar gewoon op straat te spelen en de mensen op de terrassen te vermaken.

 

 

 

 


 

1990 Praag1990 naar†Tjecho Slowakije†- Praag

 

De legendarische eerste tournee van Eigen Hulp. Vlak na de val van het ‘IJzeren gordijn’.†De sfeer in de stad was opgewonden en er was hoop. Zo’n groepje muzikanten uit Nederland paste daar goed bij. We verbleven in een school en speelden op allerlei plekken op straat.

Top